Hvor meget koster en hjemmeside? Det er et spørgsmål, som der ikke er noget reelt svar på.
Du spørger jo heller ikke, hvor meget en bil koster, for du ved jo godt, at en bil ikke bare er en bil, men at der er stor forskel på, om du køber en brugt Toyota Aygo, eller om du skal have en helt ny Audi.
Sådan er det også med hjemmesider.
I modsætning til biler så ønsker de fleste individuelle løsninger eller muligheden for at sætte sit personlige touch, når man skal have en hjemmeside.
Det er ofte her, at du kan begynde at skrue op for prisen.
Så meget koster en billig hjemmeside
Du kan få helt billige hjemmesideløsninger fra omkring 2-3.000 kr. Her er der som regel tale om mindre sider med få undersider og begrænset indhold. Tænk her i retning af et online visitkort.
Og så er prisen endda lav. Siden vil her sandsynligvis være lavet af en nybegynder eller hobbyentusiast. Og det vil sandsynligvis være uden en faktura, hvilket kan give dig helt andre udfordringer.
Får en billig hjemmeside skal du som udgangspunkt tænke 5.000 kr. Så får du også en simpel men stilfuld hjemmeside, hvor det hele også burde fungere.
Husk her på, at der med i prisen sandsynligvis ikke er mere end det første års hosting og oprettelse af siden med i prisen.
Skal du have support, hjælp og lignende med i, så kommer det udover.
Eksempler på billige hjemmesider
- Online visitkort
- Blogs
- Nyhedssider uden indhold
Du kan sagtens få en billig blog eller nyhedsside som for eksempel Rungsted Ishockey fansitet Champagnebugten til 3-5.000 kr. Her er det dog værd at huske, at indholdet kommer udover. Rammerne kan dog sagtens laves til den pris.
Dette er en dyr hjemmeside
Er du ude i en hjemmeside, der skal indeholde en webshop, være sat op til lagerstyringssystem eller indeholde betalingsløsninger, så er det, at du får en hjemmeside, der som udgangspunkt vil koste et solidt fem til sekscifret beløb.
Prisforskellen ses her i, at der skal laves meget mere, som ikke bare kan gøres via plugin og temaer. Der skal lægges mange timer i at få et sådant system til at spille sammen. Her ligger en stor del af arbejdet bag det, hvad du kan se på hjemmesiden.
Derudover er der stor sandsynlighed for, at der skal tilkøbes diverse løsninger til siden.
Eksempler på dyre hjemmesider
- Webshops
- Webshops med lagerstyring
- Hjemmesider opkoblet til booking og betalingsløsninger
- Store hjemmesider med meget indhold
Sådan bliver en billig hjemmeside dyr
En billig hjemmeside kan desværre også gå hen og blive en dyr fornøjelse. Der er desværre mange eksempler på det.
Her kan en hjemmeside blive dyr, hvis du betaler en leverandør for hosting med mere, fremfor at du selv styrer den del.
Et domæne og hosting koster godt 500 kr. om året. Hvorfor så betale adskillige tusinde kroner for at have en tredjepart til at styre det for dig? Her kan du nemt betale det samme for support og service, som hjemmesiden har kostet dig.
Derfor er der disse råd:
- Sørg altid for at du har fuld råderet over din hjemmeside
- Lav en backup af den
- Undgå aftaler med lange bindinger
- Undersøg og sammenlign priser
Hvis du selv har råderet over din hjemmeside, især hvis du ikke selv laver løbende blogindlæg, så kan du altid genstille din hjemmeside til en bestemt dato, skulle der være problemer med dem.
I det usandsynlige tilfælde at din hjemmeside bliver hacket – hvilket der burde være meget lille chance for, hvis den er lavet korrekt, så kan du altid bare genoploade den.
Går det helt galt, ja, så kan du give en ny leverandør den backup, som du har liggende og få lavet en ny hjemmeside til samme pris.
Har du blot givet 5.000 kr. for din hjemmeside, så er det altså en billigere løsning for dig, fremfor at du betaler 500 kr., 700 kr., 1.000 kr. eller mere hver måned for en support, som du aldrig bruger.